Au Bouillon Belge

Gespeeld tijdens het seizoen 2003-2004

Au Bouillon Belge
Komedie
Auteur:
Walter van den Broeck
Regie:
Jef Depaepe
Cast:
Eugène Delabie
Hilde Haerynck
Bart Opsomer
Speeldata:
vrijdag 30 januari 2004
zaterdag 31 januari 2004
dinsdag 3 februari 2004
woensdag 4 februari 2004
vrijdag 6 februari 2004
zaterdag 7 februari 2004
dinsdag 10 februari 2004
woensdag 11 februari 2004
vrijdag 13 februari 2004
Verhaal:

Au Bouillon Belge is de naam van het baancafé dat vader met Engelse hulp gekocht heeft en dat omwille van zijn heerlijke bouillonsoep veel routiers over de vloer krijgt. Nu vader gestorven is, erven zijn drie geadopteerde kinderen zijn bezittingen.
Na de begrafenis komen ze samen in het café.
Jos, de brave Vlaming die altijd als een goedkope arbeidskracht in de zaal gewerkt heeft, omdat hij het niet zo goed kon uitleggen en soms stotterde.
Astère, de joviale Waal die zegt dat hij een P.R.-zaak heeft, maar in werkelijkheid schulden maakt en leeft van de maandelijkse cheques die vader opstuurde.
En Marie-Agnes, de geslepen Brusselse 'danseres', die meeheult met de meest biedende…
Omdat vader alleen maar schulden heeft nagelaten en het huis voor driekwart van de Engelse weldoener is, valt er weinig te verdelen. Alleen het recept van de bouillon lijkt interessant. Maar spijtig genoeg heeft vader het in zijn graf meegenomen…
Au Bouillon Belge (1980) is het 'cadeau' dat Walter van den Broeck aan het 150-jarige België schonk. Een hilarisch stuk over ons land en zijn drie gewesten. Een uitbundige farce, een allegorie in de beste Vlaamse traditie. Kortom: een bijzonder smaakvol potje België.