Jaarprogramma voor het seizoen 2023-2024

Ontdek ons programma voor het huidige theaterseizoen

DE INGEBEELDE ZIEKE (Le Malade Imaginaire)

DE INGEBEELDE ZIEKE (Le Malade Imaginaire)
komedie
Auteur:
Molière (Jean-Baptiste Poquelin)
Regie:
Jef Depaepe
Vertaling:
Jef Depaepe
Cast:
Bruno Declercq, Martine Degraeve, Sylvia Delabie, Kaat Dewaele, Klaas Neutens, Sien Nouwynck, Bart Opsomer, Nadia Opsomer, Judith Remmerie, Tiebe Rigole, Stoffel Van Boeckxsel, Simon Vancraeynest, Ozanette Vaneygen en Trui Verbeke.

Kostumering: Kathleen Vierstraete
Speeldata:
vrijdag 10 november 2023 (20 uur)
dinsdag 14 november 2023 (20 uur)
vrijdag 17 november 2023 (20 uur)
zaterdag 18 november 2023 (20 uur)
dinsdag 21 november 2023 (20 uur)
woensdag 22 november 2023 (20 uur)
vrijdag 24 november 2023 (20 uur)

Verhaal:

Eigenlijk heeft de rijke meneer Argan alles wat hij wil, het ontbreekt hem aan niets. En toch kan hij van het leven niet genieten: hij is veel te bang voor de dood. Zijn gedachten gaan voortdurend uit naar alle mogelijke ziektes en hij onderwerpt zich aan de meest onmogelijke behandelingen.
Gefundunes Fressen voor zijn dokter en apotheker, die dankbaar profiteren van zijn hypochondrie. De parasitaire geneeskunde laat zich voor haar charlatanerie duur betalen, met grote ijver volgt Argan hun onzinnige bevelen op.
Intussen groeit - met de omvang van de ingebeelde ziekte - ook de macht van de patiënt over zijn omgeving: alle mensen om hem heen moeten de klok rond voor hem beschikbaar zijn. Als Argan dan ook nog een dokter in de familie wil om op zijn medische factuur te besparen, vechten ze terug met humor en finesse...
Molières komedie over een man die ziek is omdat hij denkt dat hij ziek is, werkt therapeutisch. Zonder voorschrift en gegarandeerd zonder nevenwerkingen.


BEWOLKT... WACHTEN

BEWOLKT... WACHTEN
Tragikomedie
Auteur:
Roland Delannoy
Regie:
Bart Cafmeyer
Cast:
Sibe Courtens, Silke Delatter, Stan Gabriël, Pieter Hellin, Klaas Neutens, Bart Opsomer, Sam Rooseboom, Stoffel Vanboeckxsel, Stefan Vancraeynest en Mieke Vanoverberghe.
Speeldata:
vrijdag 26 januari 2024 (20 uur)
dinsdag 30 januari 2024 (20 uur)
vrijdag 2 februari 2024 (20 uur)
zaterdag 3 februari 2024 (20 uur)
dinsdag 6 februari 2024 (20 uur)
woensdag 7 februari 2024 (20 uur)
vrijdag 9 februari 2024 (20 uur)

Reserveer hier!
Verhaal:

"BEWOLKT... WACHTEN" is een tragikomedie waarin een tweederangs persfotograaf probeert te ontsnappen aan de armoede en alledaagse treurigheid van het leven in een landelijk dorp.
De gehele dag door luistert hij naar de politieradio om de laatste nieuwtjes te volgen: een auto-ongeluk, hagelschade bij een boer, arrestatie van een zwerver. Echt opzienbarend wil het echter maar niet worden. Zijn vrouw en kinderen worden zachtjesaan horendol van de tirannieke trekjes van deze man, maar de boel loopt pas uit de hand als hij vastbesloten is om een plaatsje in het Guinness Book of Records te verwerven. Het verhaal zit propvol met dit soort dolkomische maar ook aangrijpende taferelen.
De titel "BEWOLKT... WACHTEN" verwijst naar de radioberichten waar In duivenmelkers indertijd verwittigd werden dat hun duiven door de slechte weersomstandigheden nog niet gelost konden worden.
"Moet je wel blijven wachten zelfs al zijn de weersomstandigheden slecht?" vraagt het hoofdpersonage zich bij het begin van het stuk af. Misschien stel je je na het bekijken van het stuk dezelfde vraag.