Blankenberge

Gespeeld tijdens het seizoen 2009 - 2010

Blankenberge
Tragikomedie
Auteur:
Tom Lanoye
Regie:
Eric Meirhaeghe
Cast:
Magda Callens
Eugène Delabie
Sylvia Delabie
Jef Depaepe
Hilde Haerynck
Bart Opsomer
Stoffel Van Boeckxsel
Simon Vancraeynest
Speeldata:
vrijdag 13 november 2009
zaterdag 14 november 2009
dinsdag 17 november 2009
vrijdag 20 november 2009
zaterdag 21 november 2009
dinsdag 24 november 2009
woensdag 25 november 2009
vrijdag 27 november 2009
Verhaal:

Het is een zwoele augustusavond aan het eind van het seizoen. Zelfs om middernacht is het nog snikheet. In de brasserie “Blankenberge” maakt Lucy, de bazin, zich op om te sluiten. Het is een zware dag geweest en het personeel is moe. Een aantal late klanten wil echter nog een laatste glas. Ook Armand, de wijkagent, valt iets voor sluitingstijd binnen. Hij heeft een oogje op de bazin en hangt hele dagen bij haar aan de toog. Lucy lucht haar hart. Het is een slecht seizoen geweest. Er was minder verteer en er waren onvoorziene onkosten. Ze denkt eraan om haar zaak te verkopen. Armand ziet een oplossing voor haar problemen als hij mee in de zaak komt.
Haar zoon Kurt wil echter de brasserie laten ombouwen tot een dancing. Kurt, die meer praat dan werkt, wedijvert met de jobstudent Philippe om de gunsten van de jonge dienster Brigitte. De oudere dienster Carine die vroeger het bed deelde met iedereen loopt er wat verloren bij. Ze voelt zich voorbijgestoken door Brigitte die door haar jonge charmes meer aandacht krijgt.
Tenslotte is er nog de oude keukenhulp Bertje Verdurme die een geheime verhouding heeft met Idriss, een jonge illegaal die 's nachts komt schoonmaken.

De laatste avond is er het traditionele afscheidsfeestje…