De tijd van mijn leven (Time of my life)

Gespeeld tijdens het seizoen 2011 - 2012

De tijd van mijn leven (Time of my life)
Tragikomedie
Auteur:
Alan Ayckbourn
Regie:
Stefan Vancraeynest
Vertaling:
Paul Goris
Cast:
Roos Courtens
Sibe Courtens
Eugène Delabie
Kathy Thiriaux
Stoffel Van Boeckxsel
Jan Vandenberghe
Vincent Vanhoutteghem
Speeldata:
vrijdag 13 april 2012
zaterdag 14 april 2012
dinsdag 17 april 2012
vrijdag 20 april 2012
zaterdag 21 april 2012
woensdag 25 april 2012
vrijdag 27 april 2012
Verhaal:

De set is een lokaal restaurant van een waanzinnig vage etnische origine.
Albert is er de gastheer op een feestmaal ter ere van de verjaardag van zijn vrouw Irene. De zonen zijn er ook met hun respectievelijke partners: de slappe en geile Patrick in wankel huwelijk met Stephanie, en de artistiek aangelegde Tom, vergezeld van zijn fantaserend, punkerig kapstertje Cindy.
De tegenwoordige tijd begint ons een glimp van de verleden en toekomstige tijd te reveleren; we zien een opeenvolging van etentjes waarbij Patricks huwelijk samen met het transportbedrijf van pa op de klippen loopt terwijl we leren hoe de brave, schrikachtige Tom aan zijn bonte spechtachtige partner kwam.
Vooruit en achteruitzappend in de tijd leert Ayckbourn ons dat het geluk - die momenten om nooit te vergeten - op het moment zelf nooit gevat worden. Maar het echte thema van zijn stuk is het holle, wiebelende spelletje van het familieleven.
Albert en Irene waren misschien ooit passionele jonge minnaars; nu zijn ze afgezakt tot businesspartners in een lit-jumeaux situatie. Zelfs de band tussen ouders en kinderen verandert en vervalt; met de jaren groeide Irene's bittere wrok tegenover haar oudste zoon en werd ze alsmaar seksueel possessiever tegenover de ruggengraatloze Tom.
Ayckbourn betrekt in de idee van het gezin als kern de talloze botsingen, splijtingen en explosies die erin aanwezig zijn.